2017 - kaellaaaa's

Thursday, December 21, 2017

segmen bloglist by kaella dah berakhir

9:10:00 PM 0
segmen bloglist by kaella dah berakhir

Assalammualaikum uols..

Alhamdulillah, akhirnya segmen bloglist kaella dah pun berakhir. Terima kasih untuk mereka yang join segmen kaella, terima kasih sebab memeriahkan segmen ni. insyaAllah kalau di panjangkan umur tahun depan kaella akan buat GA pula.

Alhamdulillah bloglist dah pun berisi, thankyou uols :)

Monday, December 18, 2017

two days left

10:38:00 PM 0
two days left


Assalammualaikum uols.

Dah join segmen kaella tak ? lagi tinggal dua hari lagi segmen dah nak tutup. 21 hari bulan kaella akan update list-list blog yang akan masuk dekat bloglist kaella. yang belum join tu masih sempat lagi tau! jom join sebelum segmen tamat. jangan risau, semua akan masuk dalam bloglist.

cek list blog anda :)

  1. https://jombercontest.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  2. http://mingyusunbaenim.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  3. https://ezaiza.blogspot.my/2017/12/jom-join-segmen-bloglist-by-kaella.html
  4. https://farainspiration.com/segmen-bloglist-kaella/
  5. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  6. http://www.raydahalhabsyi.com/2017/12/segmen-bloglist-bt-kaella.html
  7. http://pululudreams.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  8. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html?m=1
  9. https://belogsjm.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella-20disember2017.html
  10. https://asyiqin89.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  11. https://cikash.blogspot.com/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  12. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  13. https://caramelmacchiyato.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  14. https://ora-adzlin.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  15. https://fatinshahrizam.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  16. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  17. http://salatulzarida.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  18. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  19. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  20. http://www.sayidahnapisah.com/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html
  21. http://colouroflifek.blogspot.my/2017/12/segmen-bloglist-by-kaella.html?m=1
kalau ada yang tertinggal jangan lupa bagitau tau. 



Wednesday, December 13, 2017

Tewas dengan jualan 12.12

3:08:00 PM 0
Tewas dengan jualan 12.12

Assalammualaikum uols

how about shopping online yesterday ? ada yang tergoda tak ? ke tengah tahan nafsu tak shopping ?

kalau uols antara orang-orang yang tahan nafsu shopping, you're the one. congrats! . masa mula-mula kemarin ingatkan nak scroll-scroll je saja nak tengok tapi at the end of my scroll, terbeli la pula seketul dua dekat shopee. tu lah orang kata, kita hanya mampu merancang.  



as you can see the price, boleh buat nangis juga ni

First things first, matte tempered glass screen protector anti fingerprint. Ok actually benda ni saya dah lama cari, selalu usha dekat lazada dan shopee tapi baru sekarang dapat beli dan sebab benda ni ada jual dekat kedai cuma takde jual untuk brand phone yang saya guna sekarang. Tengah kesiankan dekat screen protector handphone sendiri sebab dah makin nazak, bukan setakat screen, dengan phone sekali dah makin nazak ( pity adziella ) tengah tunggu durian runtuh baru boleh beli sebijik phone baru ( Ameen ).

Second, women clutch short purse wallet card holder handbag bag. Saya beli this one sebab suka gila dengan design ni ( biarpun wallet masih cantik BACA SINI ) yeah yeah i know bukan macam taste-taste perempuan dekat luar sana, tapi saya lebih sukakan wallet macam ni berbanding dengan wallet yang panjang tu ( you know what I mean, right ) so beli selagi ada sale ngeh ngeh

so berdamailah duit yang telah dibelanjakan untuk shopping 12.12 ni. you guys pulak ? tewas beli apa ?

Kundasang Mount Valley Recreation & Resort

12:42:00 PM 0
Kundasang Mount Valley Recreation & Resort
by kk city

Assalammualaikum uols :)

sebabkan bosan duduk dekat rumah tak buat apa, so kali ini saya nak pergi main satu game yang agak baru juga dekat Kundasang Sabah. masa mula-mula niat nak pergi main Flying Fox je tapi macam sayang kalau datang tapi tak tengok semua. so we all decide to play Flying Fox, Archery and The B.E Wonderland.

Flying Fox






sebabkan masa kami main hari tu dah nak hujan, so yeah thats why embun tebal sana sini, tapi actually kalau matahari cerah permandangan dekat sini lagi cantik kot.

Archery 


The B.E Wonderland 

The last place I like the most, sebab masuk je you all will say " wow " "cantiknye " and more.
sebab malas nak citer banyak, so layankan jelah gambar ni 


























ada banyak lagi dari yang ini, for sure korang kena datang sini tengok sendiri. the price memang berbaloi dengan apa yang kita dapat dekat sini. tak akan rugi punyelah. kena datang tau!

enjoy.

p/s sorry for the long post 

Friday, December 8, 2017

Resepi Ayam Masak Butter

9:43:00 PM 0
Resepi Ayam Masak Butter

Assalammualaikum uols

Malam ni rasanya nak share resepi Ayam Masak Butter yang sangat simple tak perlukan banyak bahan. yang penting rasa tu sedap sehingga menjilat jari tau, hehe

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bahan - bahan
  • Ayam ( yang siap di goreng )
  • 2 ulas bawang merah
  • 3 ulas bawang putih 
  • 1/2 susu cair
  • 1 sudu tepung jagung ( bancuh dengan air )
  • 1 sudu kecil serbuk pati ayam
  • 3 sudu besar butter
Cara - cara 
  • goreng ayam di campur dengan kunyit, tepung gandum, garam dan sedikit ajinomoto, kalau nak rasa ayam ranggup boleh goreng sehingga ayam nampak macam ayam KFC hehe
  • cairkan butter ke dalam kuali, gunakan kepanasan api sederhana sahaja
  • masukkan bawang merah dan bawang putih sehingga kekuningan
  • kemudian masukkan serbuk pati ayam ( kalau takde pun boleh ) tapi lagi sedap kalau ada
  • kemudian masukkan susu cair dan biarkan masak sehingga sebati 
  • kemudian masukkan pula tepung jagung yang telah siap di cairkan, kalau terlalu pekat boleh tambah sedikit air.
  • akhir sekali masukkan ayam yang telah kita goreng tadi dan kacau sehingga sos butter meliputi ayam yang sudah siap di goreng.

siap! Ayam Masak Butter dah boleh di makan.

Sis Gee First Giveaway

10:08:00 AM 0
Sis Gee First Giveaway
klik banner untuk join GA

Assalammualaikum :)

sebabkan harini mood rajin dah mai, jom la kita join first giveaway by sis gee. the rules is so simple lepastu dapat hadiah menarik pulak tu. 

Tuesday, December 5, 2017

Segmen Bloglist By Kaella

11:24:00 PM 0
Segmen Bloglist By Kaella

Assalammualaikum :)

(Bismillah) so i guess this is my very first time buat segmen dekat blog sendiri. lepasni ada plan nak buat giveaway tapi masih dalam list. okey, sebabkan tahun 2018 dah memang tak lama lagi biar pun baru 5/12/2017 hehe tapi i'm too excited to create my own bloglist sebabkan my own bloglist sunyi sepi belum ada list blog lagi. so i would like to invite all of my reader to join bloglist by kaella.

the rules is simple,

  • Buat post tajuk " SEGMEN BLOGLIST BY KAELLA"
  • Letakkan banner dan backlink kan ke entry ini
  • Tuliskan post korang mengenai my blog 
  • kena follow my blog ( http://thekaellaaaa.blogspot.my )
  • follow my instagram ( kaellaaaaa )
  • add my facebook ( facebook )
  • after done, comment dekat bawah berserta link entry yang korang buat.
and the best things is, semua yang join segmen by kaella akan masuk dalam carta bloglist mulai dari  tarikh tutup segmen sehingga 28 February 2018. 

tarikh tutup segmen pada 20 December 2017 

cara lulus ujian komputer kelas D

1:16:00 PM 0
cara lulus ujian komputer kelas D

Assalammualaikum 

haritu saya ada cerita macam mana saya lulus ujian komputer lesen memandu kelas D dengan mata 47/50 dekat SINI. tak sangka dengan sekali ujian saya boleh lulus padahal tak baca buku langsung pun.

here some tips, ringkas dan padat!



Install apps KPP TEST MALAYSIA dekat google play store, dah siap install boleh try jawab. Bila mula menjawab dekat apps tersebut kita secara terus boleh tahu sama ada jawapan kita itu betul atau pun salah, dalam erti kata lain kita boleh menjawab sambil membaca tentang peraturan-peraturan di jalan raya.best kan ? takdelah kita sibuk-sibuk nak baca buku tebal-tebal kan ? beside, benda ni kita boleh bawa kemana sahaja kita berada. tengah duduk dalam bas takde masa nak belek buku? takpa boleh jawab ujian dekat apps tu. senang kan ? 


apps ni sangat membantu 100% untuk mereka yang ambik ujian komputer tapi takde masa nak belek buku. Asyik gagal dengan ujian ? takpe, sebab lepasni anda dah tak gagal lagi lepas menjawab dekat apps ini. 

jadi, untuk mereka yang baru berhajat nak ambik lesen ataupun yang dah ujian komputer tapi asyik gagal boleh download apps KPP TEST MALAYSIA dan jawab dekat apps itu.